Inloggen - Registreer  

Terug

Meet Lianne Van AIOS naar bedrijfsarts

Radboudumc - 08-05-2024 Naar vacature  

Van AIOS naar bedrijfsarts

'Nu ben ik als bedrijfsarts werkzaam bij het Radboudumc, aardig dicht bij mijn eerste wensberoep. Ik ben dagelijks bezig met de gezondheid en functioneren van mensen. Het vak bedrijfsarts is mijn eerste keuze geweest. Ik vind het een prachtvak. Niet alleen omdat ik omdat tijd genoeg heb om goed te luisteren, maar ook omdat ik adviezen kan geven die de empowerment van mensen vergroot. Ik ben ervan overtuigd dat ik als bedrijfsarts door zowel op individueel als op organisatieniveau te adviseren, de maatschappij een stukje gezonder kan maken.'

Waarom bedrijfsgeneeskunde?

'Ik was vijfdejaarsstudent geneeskunde toen mijn oog op dit specialisme viel. Ik begon met coschappen in een ziekenhuis, maar ontdekte dat de kliniek mij niet trok. Wel vond ik de combinatie tussen gezondheid, maatschappij en organisaties ontzettend aantrekkelijk. Zo kwam ik bij de bedrijfsgeneeskunde terecht. Een bedrijfsarts geeft advies aan werknemers en werkgevers over preventie en ziekteverzuim, kijkt naar arbeidsomstandigheden en beroepsziektes, bezoekt werkplekken en voert keur­ingen uit. Daarnaast houdt hij zich bezig met preventief medisch onderzoek. Zo adviseert hij bijvoorbeeld welk medisch onderzoek nuttig is om de gezondheid van een organisatie, of de eventuele gezondheidsschade door werkzaam­heden in kaart te brengen. Daarbij is een verdere specialisatie mogelijk, bijvoorbeeld als klinisch arbeidsgeneeskundige, of als adviseur op het gebied van toxicologie. Het vak is breed én maatschappelijk. Dat sprak me aan.’

Diversiteit

'De werkdag van een bedrijfsarts kent veel af­­wisseling. Meestal heb je een dagdeel spreekuur en krijg je te maken met verschillende klachten. Van de medewerks die langskomen, kampt zo’n 50 procent met psychische aandoeningen. Het overige deel is fysiek – denk dan aan een gecompliceerde fractuur of aan kanker.

Ook werkbezoeken horen bij de taken van een bedrijfsarts. Soms kom je op een werkplek naar aanleiding van iemands verzuim, of heeft een leidinggevende een vraag over de werkomstandigheden. Maar het is ook goed om te weten hoe een werkplek eruitziet, dan heb je een duidelijk beeld wanneer medewerks op jouw spreekuur komen. De bedrijfsarts kan ook besluiten dat een werkplek nader onderzocht moet worden, bijvoorbeeld door een veiligheidsdeskundige, ergonoom of arbeidshygiënist. Je helpt dan niet alleen de individuele werknemer, maar de hele afdeling. Dat vind ik mooi aan mijn werk, die primaire én secundaire preventie.’

Stereotype

‘Mensen denken vaak dat bedrijfsartsen veelal te maken hebben met ongemotiveerde werknemers, maar vaak is het tegenovergestelde waar! De meeste mensen willen graag weer aan het werk en vragen advies over hoe ze dat moeten aanpakken – ik moet ze regelmatig zelfs afremmen, zo gemotiveerd zijn ze. Wat dat betreft denk ik dat veel mensen niet weten hoe leuk en uitdagend dit vak is.’

Heb je een vraag voor Lianne?
.
Ben je benieuwd geworden hoe het is om bij ons te werken?
. We laten je graag zien hoe fijn, leerzaam én afwisselend het is om bij ons te werken!
Bron: Interview Medisch Contact november 2019
Ga naar Mijn Radboud
De huidige taal is Dutch (
NL
)
Patiëntenzorg
Ik wil meer weten over
Uw bezoek
Onze organisatie
sluit
het menu
Research
Ik ben geïnteresseerd in
Kern van onze organisatie
Meer onderdelen van research
sluit
het menu
Onderwijs
Informatie voor
Ik wil graag meer weten over
sluit
het menu
sluit dialoogfunctionaliteit af
ga terug naar vorige stap
print pagina
deel pagina

Werken bij

het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc
waar kunnen wij u mee helpen?
ik zoek ...
  • mijn aandoening
  • een afdeling
  • resultaten
  • mijn onderzoek of behandeling
Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. Of je hart nu ligt bij zorg, onderzoek of onderwijs, bij ons kom je verder. We gaan voor de beste zorg. Ben jij er klaar voor om verder te denken en anders te werken?

print pagina
deel pagina

Bij ons kom je verder

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. Of je hart nu ligt bij zorg, onderzoek of onderwijs, bij ons kom je verder. We gaan voor de beste zorg. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Ben jij er klaar voor om verder te denken en anders te werken? Doe mee. Maak het verschil.

Bij ons is alles teamwork. Elk hoofd, elk hart doet mee. Dat zie en voel je als je bij ons binnenkomt. Aan onze oprechte aandacht voor de patiënt en voor elkaar. We kijken naar morgen en zien dat de zorg slimmer, beter en duurzamer kan én moet. Van het inzetten van artificial intelligence tot het opleiden van topprofessionals. Van toekomstbestendige zorg tot het voorkomen van ziekte. Kijk jij met ons mee vooruit? Wat je functie ook is, jij verandert de zorg, vandaag en morgen.

De zorg van de toekomst kleur jij

Bij ons draag je bij aan het slimmer, beter en duurzamer maken van de gezondheidszorg.
print pagina
deel pagina

Impact maken we samen

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We bieden onze patiënten de beste zorg. Maar we kijken ook naar morgen en zien dat de gezondheidszorg slimmer, beter en duurzamer moet én kan. Daar zet jij je samen met je collega’s elke dag voor in.

Impact maken we samen

Het mooie van onze academische setting is dat zorg, onderzoek en onderwijs met elkaar zijn verbonden. We werken over de grenzen van afdelingen en disciplines heen, waardoor we echt impact kunnen maken. Of je nu samen met de patiënt werkt of juist niet: door samen te werken, komen we tot ideeën, onderzoeken en innovaties. En kunnen we de resultaten ervan snel toepassen op de werkvloer.

Innoveren doen we met én voor elkaar

Zo ontwikkelen we samen slimme apps die de zorg ondersteunen. Zetten we artificial intelligence in om beter en sneller diagnoses te kunnen stellen. Verwerken we complexe data om ziekten te helpen voorkomen. En blijven we onze opleidingen ontwikkelen voor een leven lang leren van onze zorgprofessionals. Wat je functie of vakgebied ook is, met én voor elkaar maken we de gezondheidszorg beter.

Een beter klimaat voor een betere gezondheid

De klimaat- en energiecrisis heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Direct en indirect, nu en in de toekomst. We richten ons dan ook op onderzoek naar betekenis en oplossingen én kijken met een kritische blik naar onze eigen footprint. Wist je bijvoorbeeld dat ons nieuwe hoofdgebouw

van West-Europa is? We hebben warmtekoudeopslag en een groene campus met ruimte voor natuur. En in ons plasticvrije restaurant serveren we vooral plantaardige en lokaal geproduceerde producten. Dat tikt aan in een organisatie met bijna 13.000 collega’s en jaarlijks zo'n 180.000 patiënten! Dus doe mee; je krijgt alle ruimte om met ideeën te komen om ons werk en de organisatie nog duurzamer te maken!

Een organisatie waar alles draait om zorg? Die zorgt natuurlijk ook goed voor jou!
print pagina
deel pagina

We zorgen voor elkaar

Bij het Radboudumc investeren we in je ontwikkeling als professional en persoon. We hebben oog voor hoe het met je gaat, op het werk én thuis. Kortom: we helpen je om vitaal en met plezier aan het werk te gaan en te blijven.

Werk en privé in balans

Lekker werken valt of staat met een goede werk-privébalans. Daarom bieden we je niet alleen uitstekende regelingen en allerlei vormen van verlof, ook krijg je in veel functies de ruimte om de indeling van je werkuren zelf te bepalen. En heb je even extra ondersteuning nodig? Dan kun je rekenen op coaching en trainingen als ‘Millennialdilemma’s’ en ‘Je loopbaan na je 57ste’. En op persoonlijk advies, bijvoorbeeld tijdens individuele mantelzorgspreekuren.

Gezonde professionals

We stimuleren onze patiënten én onze eigen mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Bijvoorbeeld via het programma Healthy Professionals, waar je samen met een coach kijkt hoe je je leven gezonder kunt inrichten. En onze gehele campus is

. Daarnaast kun je terecht in het sportcentrum én het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Er is altijd wel een training of activiteit die bij je past. Hoe we dat zo zeker weten? Er zijn er meer dan honderd!

Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee.

Kies jouw vakgebied

Verbeter jezelf én de zorg elke dag

Elke dag beter, daar daagt je werkplek je wel toe uit. Het Radboudumc wil tot de absolute top behoren. Dus als je ergens gestimuleerd wordt om verder te denken en te groeien, dan is het hier wel!

print pagina
deel pagina

Groei mee, doe mee

Goede zorg is teamwork. Juist hier, want meer dan in de meeste andere zorginstellingen zijn bij ons zorg, onderzoek en onderwijs met elkaar verweven. De voordelen voor jou? Je werkt vaak samen met collega’s van andere afdelingen en disciplines. En waar en met wie je ook werkt, je krijgt de ruimte om op te staan, kansen te pakken en actief mee te denken en doen. Zo groei je niet alleen vanzelf mee met de ontwikkelingen en innovaties, maar maak je ook samen het verschil.

Bedenk het en we hebben er een training voor

Wist je dat alleen al bij onze eigen Health Academy meer dan 400 collega’s, onder wie onderwijskundigen, werken? Samen met al die andere ruim 2.000 collega's die opleiden, zetten zij zich in om de beste studies, cursussen en workshops voor hun collega’s te ontwikkelen en organiseren. Dus dat zegt wel wat over het aanbod! Van zorg- en leiderschapsopleidingen tot cursussen voor je persoonlijke ontwikkeling en ontspanning, en van loopbaanadvies tot lezingen en symposia.

Deel je kennis en inspireer anderen

En wat dacht je van onze online leeromgeving? Hier vind je niet alleen veel cursusmateriaal, maar ook learning spaces: informatieve pagina’s over allerlei thema’s die je raadpleegt of juist aanmaakt en aanvult. Mooi, hoe je op deze manier kennis opdoet én deelt met collega’s uit de hele organisatie. Zo helpen

meer...

Terug Naar vacature

Meer vacatures van Radboudumc