Inloggen - Registreer  

Postdoctoraal Onderzoeker Eerstelijnszorg voor Jeugd...

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) - Leiden
Als (bijna) gepromoveerde onderzoeker speel je een sleutelrol in het verbeteren van de gezondheidszorg voor de jeugd en gezinnen. Binnen onze afdeling Public Health & Eerstelijnsgeneeskunde vervul je een uitdagende positie
- Volledige vacature bekijken

Terug

Postdoctoraal Onderzoeker Eerstelijnszorg voor Jeugd & Gezin

Lumc - Leiden - 03-05-2024 Naar vacature  

Je hebt nog 17 dag(en) om te solliciteren
Ben jij een (bijna) gepromoveerde onderzoeker met een passie voor implementatie-wetenschap en eerstelijnszorg, vooral gericht op jeugd en gezin? Wil jij actief bijdragen aan projecten zoals Samen voor Beter, Doing what Works for Children en andere initiatieven die zich richten op het verbeteren van zorginterventies voor kinderen, jongeren en hun ouders? Heb jij de ambitie om het verschil te maken in het leven van kwetsbare jongeren en gezinnen door bij te dragen aan het verbeteren van de toegang tot de juiste zorg op het juiste moment? Dan maken we graag kennis met jou!

Wat ga je doen?

Als (bijna) gepromoveerde onderzoeker speel je een sleutelrol in het verbeteren van de gezondheidszorg voor de jeugd en gezinnen. Binnen onze afdeling Public Health & Eerstelijnsgeneeskunde vervul je een uitdagende positie als postdoctoraal onderzoeker. Als onderdeel van het team neem je actief deel aan verschillende projecten, waaronder Samen voor Beter (gericht op de integrale aanpak van mentale gezondheid bij jongeren - gefinancierd door ZonMw), Doing what Works for Children (NWA), Samen voor complexe gezinnen, het Cleopatra project (KWF), en het project de KindCheck Voorbij (ZonMw). Jouw rol spitst zich toe op het verbeteren van de in- en uitvoer van complexe interventies voor kinderen, jongeren en hun ouders. Je werkt samen met professionals om antwoorden te vinden op cruciale vragen, zoals hoe er kan worden ondersteund bij het implementeren van deze interventies, hoe ouders en leerkrachten betrokken kunnen worden bij een integrale aanpak, en hoe ook kwetsbare jongeren bereikt kunnen worden. In deze functie heb je de kans om écht impact te maken. Door jouw inzet streven we naar een toekomst waarin meer kinderen en ouders de juiste zorg krijgen, op de juiste plek en op het juiste moment.

Taken zijn onder andere:
  • Het ontwikkelen, plannen en uitvoeren van mixed-methods onderzoek.
  • Het ondersteunen en begeleiden van jonge onderzoekers.
  • Projectmanagement: organiseren van meetings, begeleiden van vergaderingen, rapporteren aan subsidieverstrekkers.
  • Het ontwikkelen en geven van onderwijs aan geneeskunde en psychologie studenten.
  • Het leveren van een actieve bijdrage aan de verdere opbouw van de PHEG Implementation Science Taskforce, en het de werkgroep Onderzoek van het Nationaal Implementatie Collectief (NIC).
Er is expliciet ook ruimte gereserveerd om jouw eigen onderzoek(slijn) te gaan vormgeven, en voor het schrijven van aanvragen.

Wat neem je mee?

  • Aantoonbare affiniteit met onderzoek op het gebied van implementatie en eerstelijnszorg.
  • Uitstekende samenwerkings- en afstemmingsvaardigheden met stakeholders uit diverse beroepsgroepen en lagen van de samenleving.
  • Effectieve communicatieve vaardigheden waarmee je wetenschappelijke resultaten, zowel mondeling als schriftelijk, communiceert.
  • Sterke analytische vaardigheden en een eigen visie op onderzoek binnen implementatie en eerstelijnszorg.
  • Vermogen om overzicht te behouden en gedegen planningen te maken voor meerdere projecten tegelijk.
  • Voorkeur voor variatie boven langdurig achter een bureau zitten.

Wat bieden we jou?

Door gezondheid gedreven; dat is onze missie. Dit geldt uiteraard niet alleen voor onze patiënten maar ook voor onze medewerkers. Met Future@Work garanderen wij een plezierige werkomgeving en bieden wij ruimte voor ontwikkeling. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook ben je als medewerker van het LUMC aangesloten bij het ABP pensioenfonds. Dit betekent dat maar liefst 70% van je pensioenpremie betaald wordt door het LUMC en je daardoor netto meer salaris over houdt. Wel zo fijn!

Waar ga je werken?

Je maakt deel uit van de afdeling Public Health & Eerstelijns Geneeskunde (PHEG). Deze afdeling van het LUMC heeft vestigingen in zowel Leiden als op de Health Campus in Den Haag. Onze missie is het bevorderen van optimale gezondheid en kwaliteit van leven voor mensen in hun eigen woon- en leefomgeving, buiten het ziekenhuis. We leiden basisartsen, huisartsen en specialisten Ouderengeneeskunde op en dragen met onze vier vakgebieden bij aan wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van Huisartsgeneeskunde, Ouderengeneeskunde, Sociale Geneeskunde en Medische Antropologie.

Ons onderzoek richt zich op proactieve zorg en preventie bij diverse bevolkingsgroepen, zoals jeugd en ouderen, en in meerdere medische aandachtsgebieden, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, mentale gezondheid en infectieziekten. Kenmerkend voor ons team is een open-minded, warme en ambitieuze sfeer, waarbij we waarde hechten aan een gezonde balans tussen werk en privé.

Waar staan wij voor?

Onze gezondheid is van onschatbare waarde. Meer dan in enig ander beroep, kun je in de gezondheidszorg de hele diversiteit in de mensheid in de volle breedte waarderen. Het LUMC, als academisch medisch centrum, omarmt die diversiteit volledig! Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek. Wij willen een creatieve en inspirerende werkplek zijn. Het is van essentieel belang dat iedereen zich thuis, veilig en erkend voelt. Daarom was het LUMC dan ook het eerste academisch medisch centrum dat partner werd bij

. Ons actieve netwerk, LUMC Pride, zet zich in voor optimale inclusiviteit en diversiteit binnen onze organisatie. Ongeacht herkomst, geslacht, uiterlijk, leeftijd, identiteit, geaardheid, (fysieke) beperking of geloof, ben je een waardevol onderdeel van onze organisatie. Samen zijn wij LUMC.

Meer informatie

  • Als postdoctoraal onderzoeker vindt de inschaling plaats op basis van opleiding en ervaring in schaal 10 of 11, CAO UMC. Dit salaris bedraagt minimaal € 3.493,- (schaal 10, CAO UMC) en maximaal € 6.402,- (schaal 11, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
  • De aanstellingsduur is in eerste instantie voor een jaar, met de intentie om bij goed functioneren het dienstverband voort te zetten.
  • Er komen twee gespreksrondes, waarvan in de tweede ronde een korte presenteeropdracht wordt gevraagd.
meer...

Terug - Opslaan en terug Naar vacature

Meer vacatures van Lumc

Gerelateerde vacatures aan Postdoctoraal Onderzoeker Eerstelijnszorg voor Jeugd & Gezin

Postdoctoraal Onderzoeker Eerstelijnszorg voor Jeugd...

LUMC - Leiden
Wat ga je doen? Als (bijna) gepromoveerde onderzoeker speel je een sleutelrol in het verbeteren van de gezondheidszorg voor de jeugd en gezinnen. Binnen onze afdeling Public Health & Eerstelijnsgeneeskunde vervul je een
- Volledige vacature bekijken

Jeugd- Gezin Professional

Matchpartner Werving en Selectie - Leiden
Bedrijfsomschrijving Het betreft een Jeugdzorg organisatie, die maatwerk levert en daar waar nodig ondersteuning biedt. De cultuur binnen de organisatie vraagt om mensen die hun verantwoordelijkheid nemen, creatief zijn
- Volledige vacature bekijken

Docent-Onderzoeker

Hogeschool Leiden - Leiden
De functie bestaat uit 0,4 fte onderzoek en 0,1 fte onderwijs. Functie-eisenDe docent-onderzoeker die wij zoeken is enthousiast, ambitieus en: Is afgestudeerd als fysiotherapeut en heeft bij voorkeur een aanvullende
- Volledige vacature bekijken

Junior onderzoeker

Maandag - Den Haag
Over de functie Wat ga je doen? Als medewerker bij bij de instantie werk je samen met je collega's aan het snel onderzoeken van meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je luistert naar iedereen die contact
- Volledige vacature bekijken