Inloggen - Registreer  

Helaas is deze vacature inmiddels waarschijnlijk verlopen

PhD-kandidaat Ziektemechanismen Erfelijke Hersenaandoeningen

Lumc - Rutten - 03-05-2024 Naar vacature  

Je hebt nog 10 dag(en) om te solliciteren
Wil jij werken in een enthousiaste onderzoeksgroep met een focus op translationeel onderzoek? Ben jij geïnteresseerd in het onderzoeken en ontrafelen van ziektemechanismen van erfelijke hersenvaatziekten? Heb je een brede interesse in genetica en moleculaire mechanismen van ziekten? Word dan onze nieuwe collega en krijg de kans om je te ontwikkelen tot een vooraanstaande wetenschapper met een afgeronde promotie die perspectief biedt op een veelbelovende wetenschappelijke carrière.

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat klinische genetica houd je je bezig met het uitvoeren van promotieonderzoek naar erfelijke hersenvaatziekten, waaronder erfelijke dementie en beroertes op volwassen leeftijd. Het doel van je onderzoek is om het onderliggende mechanisme van deze aandoeningen te begrijpen door proteomics-analyses uit te voeren op hersenweefsel van patiënten. Daarnaast zul je functionele analyses uitvoeren in het laboratorium, zoals weefselkleuringen op patiëntmateriaal en genexpressieanalyses.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde opleiding in Biomedische Wetenschappen, Biologie of een gerelateerd vakgebied.
  • Intrinsieke motivatie voor wetenschappelijk onderzoek, met een sterke interesse in het begrijpen van de onderliggende mechanismen van aandoeningen, met name op genetisch niveau. Ook interesse in klinische aspecten van hersenziekten is een pluspunt.
  • Vloeiende beheersing van de Engelse taal, bij voorkeur ook bekwaamheid in het Nederlands.
  • Flexibiliteit, creativiteit, zelfstandigheid en sterke communicatieve vaardigheden typeren jou.
  • Ervaring met of interesse in Bioinformatica, zoals het gebruik van programma's zoals R of Python voor het analyseren van proteomics datasets, is gewenst.
  • Deze functie is bij uitstek geschikt voor een handige duizendpoot met brede interesse, die goed kan samenwerken.

Wat bieden we jou?

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook ben je als medewerker van het LUMC aangesloten bij het ABP pensioenfonds. Dit betekent dat maar liefst 70% van je pensioenpremie betaald wordt door het LUMC en je daardoor netto meer salaris over houdt. Wel zo fijn!

Waar ga je werken?

De afdeling Klinische Genetica richt zich op zorg voor erfelijke aandoeningen en aangeboren afwijkingen. Je wordt onderdeel van een enthousiaste onderzoeksgroep die zich concentreert op translationeel onderzoek. We werken nauw samen met andere afdelingen zoals Humane Genetica, Pathologie, Anatomie en Embryologie, en Cel- en Chemische biologie. Het LUMC fungeert als nationaal expertisecentrum voor erfelijke hersenvaatziekten, met name NOTCH3-gerelateerde aandoeningen zoals CADASIL, en voert toonaangevend onderzoek uit op internationaal niveau naar deze aandoeningen. In onze onderzoeksgroep werken twee projectleiders, twee postdocs, drie tot vier promovendi en één analist.

Waar staan wij voor?

Onze gezondheid is van onschatbare waarde. Meer dan in enig ander beroep, kun je in de gezondheidszorg de hele diversiteit in de mensheid in de volle breedte waarderen. Het LUMC, als academisch medisch centrum, omarmt die diversiteit volledig! Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek. Wij willen een creatieve en inspirerende werkplek zijn. Het is van essentieel belang dat iedereen zich thuis, veilig en erkend voelt. Daarom was het LUMC dan ook het eerste academisch medisch centrum dat partner werd bij

. Ons actieve netwerk, LUMC Pride, zet zich in voor optimale inclusiviteit en diversiteit binnen onze organisatie. Ongeacht herkomst, geslacht, uiterlijk, leeftijd, identiteit, geaardheid of geloof, ben je een waardevol onderdeel van onze organisatie. Samen zijn wij LUMC.

Meer informatie

  • Als PhD-kandidaat bedraagt je salaris € 3.017,- in het eerste jaar en € 3.824 ,- in het laatste jaar (schaal Pro). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
  • Het betreft een dienstverband voor de duur van de opleiding van vier jaar.
  • Bij meerdere geschikte kandidaten zal er een tweede gespreksronde volgen.
  • Het geven van een presentatie maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
  • De startdatum voor deze functie is bij voorkeur tussen 01-07-2024 en 01-09-2024, maar kan in overleg worden vastgesteld.
  • Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden tussen 27 mei en 31 mei 2024.
meer...

Terug - Opslaan en terug Naar vacature

Meer vacatures van Lumc

Gerelateerde vacatures aan PhD-kandidaat Ziektemechanismen Erfelijke Hersenaandoeningen

PhD candidate in Genetic Brain Small Vessel Disease

Lumc - Rutten
Do you want to work in an enthusiastic research group with a focus on translational research? Are you interested in investigating and unraveling disease mechanisms of hereditary cerebrovascular diseases? Do you have a broad
- Opslaan